Skupština VZG -a

U protupožarnom centru u Novom Marofa u srijedu održana je redovna izvještajna skupština VZG Novi Marof, te je prije same skupštine upriličena primopredaja vatrogasnog vozila Ford Ranger Vatrogasnoj zajednici grada Novog Marofa koji je predan u službu DVDu Novi Marof.

 Sredstva za primopredaju je osigurala Vatrogasna zajednica Varaždinske županije, a zbog iznimnog doprinosa vatrogastvu počasnim je članom imenovan gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač. Osim primopredaje vozila, održana je i godišnja skupština Vatrogasne zajednice grada Novog Marofa na kojoj je podnijeto izvješće o radu u protekloj godini i mandatnom razdoblju 2017.-2021. te izabrano novo rukovodstvo za mandat od pet godina. Grad Novi Marof godišnje u vatrogastvo ulaže više od 900 tisuća kuna. Tako je za predsjednika VZG Novi Marof jednoglasno izabran dosadašnji predsjednik Nedeljko Vukalović, a za njegvog zamjenika Vjekoslav Žugec. Novi predsjednik nadzornog odbora VZG Novi Marof je naš član i zamjenik zapovjednika Zvonimir Pisačić

Na ukazanoj časti vatrogascima je zahvalio gradonačelnik Jenkač koji je rado prihvatio novu titulu i pritom naglasio koliko je važna poveznica između Vatrogasne zajednice i lokalne samouprave. - Ove godine napravili smo veliki iskorak i nabavili smo preko 1,5 milijun kuna vrijedno vozilo koje smo dali našim vatrogascima na upotrebu i ono je dio operativnih snaga. Važno je da su vatrogasci dobili svoje mjesto pod suncem. Dobili su i svog državnog tajnika i svoje zapovjedništvo i da se konačno mogu kao jedan operativni dio civilne zaštite i dalje razvijati i da imaju onu hijerarhiju, a to se pokazalo upravo u ovim problematičnim situacijama poput potresa i poplava koliko je vrijednost operativnih snaga koje mogu odraditi i najteže zadaće – rekao je Jenkač.

Na kraju skupštine podjelene su statue vatrogasca i prigodni pokloni najvatorgascima iz svih DVDa naše vatrogasne zajednice za 2019. i 2020. godinu, tako za 2019. godinu titulu najvatrogasca našeg DVDa nosi Đuro Stepan a za 2020. Nino Benjak.

vzg2021 01vzg2021 02vzg2021 04vzg2021 05vzg2021 06vzg2021 07